PUNKT GASTRONOMICZNY B
Najłatwiejszy sposób na zbudowanie własnego punktu gastronomicznego. Obiekt posiada wymiary 6,1 m x 12,1 m. Składa się z dwóch pomieszczeń – z przeznaczeniem na gastronomię (powierzchnia 33 m2 ) oraz na zaplecze socjalne ( powierzchnia 31,8 m2 ). Wybudowanie kontenera jest szybkie, łatwe i opłacalne ekonomicznie, a sam budynek cechuje się trwałością i wysoką estetyką. Posiada nowoczesną konstrukcję stalową z obudową z wysokiej jakości płyty warstwowej oraz naświetlami. Kolorystykę obiektu możemy dostosować do Twoich potrzeb.
OBUDOWA
Kontener obudowany jest płytą warstwową z rdzeniem z poliuretanu i okładziną obustronną z blachy powlekanej poliestrem. Panele przeznaczone na ściany obiektu posiadają grubość 100 mm, natomiast dach 120 mm. Pozwala to na uzyskanie bardzo korzystnych parametrów związanych z termoizolacyjnością, dzięki czemu w punkcie gastronomicznym z łatwością będzie można utrzymywać temperaturę na odpowiednim poziomie. Zaletą obudowy z płyt warstwowych jest także jej sztywność i wytrzymałość.
Naświetla
Zaprojektowane przez nas obiekty wykorzystują naświetla ścienne Alfa Wall. Na system ten składają się wielokomorowe panele z poliwęglanu o grubości 40 mm, a także profile aluminiowe. Panele poliwęglanowe łączą się ze sobą na pióro-wpust, dodatkowo zamek paneli daje możliwość mocowania do konstrukcji w sposób ukrywający mocowanie. Specjalnie zaprojektowana struktura poliwęglanu umożliwia panelom uzyskiwanie bardzo dobrych parametrów wytrzymałościowych. Naświetla cechują się także wysoką izolacyjnością cieplną (1,5 W/m2K).
KONSTRUKCJA STALOWA
Do tworzenia naszych kontenerów wykorzystujemy lekki szkielet stalowy. Jest to nowoczesny system, do produkcji którego wykorzystuje się najnowsze technologie.
Konstrukcja powstaje ze stali konstrukcyjnej ocynkowanej, każda o grubości 0,75 mm, 1 mm i 1,2 mm. Profile są wykonywane w rozmiarach 90 mm i 140 mm. Taka różnorodność umożliwia wyprodukowanie profili, które możemy idealnie dopasować do naszych obiektów. Pojedyncze elementy konstrukcji łączone są już na wytwórni za pomocą nitów w różnego rodzaju układy ram i kratownic. Ich rozmiary dostosowane są tak, aby umożliwić transport na plac budowy. Zastosowana technologia produkcji umożliwia wyprodukowanie i złożenie szkieletu stalowego w kilka dni.
Korzyści wynikające z zastosowania lekkiego szkieletu stalowego:
- Wysoka jakość konstrukcji – dokładność, utrzymanie pionów, równe płaszczyzny, odporność na korozję, niepalność.
- Lekkość i wytrzymałość – lekka konstrukcja metalowa jest wielokrotnie lżejsza od tej wytwarzanej metodą tradycyjną, a przy tym posiada identyczne parametry wytrzymałościowe.
- Łatwość modyfikacji – nawet w najbardziej skomplikowanej konstrukcji można bezproblemowo dokonać zmian.
- Ekologiczność - produkcja i montaż lekkich szkieletów stalowych związana jest z minimalną ilością odpadów, które w dodatku są przetwarzalne w 100%.
FUNDAMENTOWANIE
Kontenery mocowane są do płyt fundamentowych kołkami rozporowymi lub kotwami stalowymi. Kontenery podlegają adaptacji konstrukcyjnej stosownie do warunków panujących w miejscu jego posadowienia.